Terug naar  Aline's homepage
Een emieltje sturen naar Aline? Haar emiel adres is aline@engelfriet.net
(klik op deze tekst om een voorgeadresseerde mail te openen)
Terug naar  het Engelfrieten overzicht

Naar beneden 

Aline vond en kreeg een oude foto van Ommoord......

ommordinaanbouw68

Zie je rechts op de foto uit 1968 die laagbouw huizen ??

Daar heb ik gewoond !

Wat hadden we nog ruimte; als kinderen uit de wijk gingen we veel terreinen ontdekken.
Of in de bouw spelen (mocht natuurlijk niet,wat het extra leuk maakte).

Ik kwam op de Martin Luther Kingschool in de 2e klas.
Bij veertig kinderen ging de klas splitsen, dat gebeurde al vrij snel, zodoende kwam ik met 20 kinderen in klas 2 b.

Een volgende keer zoek ik nog wel een rapport op uit die tijd en een klasse foto….(dus blijf kijken en meegenieten, wordt vervolgd!)




Een emiel reaktie :

Dankzij de hulp van een auteur van onze website.Gerard Martens,heb ik een antwoord op jouw vraag.Ommoord en de Alexanderpolder zijn er altijd geweest.Op school leerden we dat deze polder het meest onder het AP lag,ik meen 7 meter.De andere 3 zijn nieuwe namen.Groetjes,Aline

dank je wel alvast!

groeten,
Martine

-----Oorspronkelijk bericht----- Van: Martine Eelman
Verzonden: dinsdag 8 juli 2003 17:25
Aan: aline@engelfriet.net
Onderwerp: vraag

Beste Aline,

Ik heb een vraag. Wordt Prinsenland in de volksmond ook nog anders genoemd?

En weet je misschien ook andere benamingen voor de Alexanderpolder, Ommoord, Zevenkamp en Oosterflank? Ik ben op zoek naar echte Rotterdamse benamingen van verschillende wijken in Rotterdam.

Met vriendelijke groeten,

Martine Eelman

Van Jules Versluis ontvingen we deze foto's, het verhaal erbij komt nog:

ommoordversluis1

ommoordversluis2

Schaatspret op het polderse boerenland, toen kon het nog ( 1971)

En nu op naar het verhaal van Jules Versluis:

Je vraagt naar mijn verhaal. Dit speelt zich – op mijn geboorte in het Zuiderziekenhuis na – helemaal in Rotterdam Oost af.

Ik heb de eerste jaren ( vanaf 1958 ) in Schiebroek gewoond aan de Bremstraat.( deze wordt momenteel gesloopt). Toen echter de Alexanderpolder werd opgeleverd besloten mijn ouders daar naar toe te verhuizen. We kwamen in de Viergeverstraat terecht.

Ik heb mijn eerste lagere schooljaar in een nooddependance van de Jacob van Kampenschool doorgebracht tot de Jan Antonie Bijlooschool klaar was. Hier heb ik van 1965 t/m 1971 opgezeten, daarna naar de Lagere Detailhandel School ( de eerste 2 jaar kralingen, de laatste 3 jaar – t/m 1976 ( jaar 3 gedoubleerd ) Benthemstraat, buj het Hofpleintheater ).

Hierna nog 2 jaar de middelbare Detailhandelschool, hier moest ik echter vanaf.

Ik heb ook op padvinderij gezeten in de Alexanderpolder bij de Prinses Irenegroep 45 van 1968 t/m 1975.,

Ze begonnen in ’t Mijt, een oude hooimijt ( hier is later Prinsenland gebouwd ), een paar jaar later verhuisden we naar de zolder van een boerderij aan de Hoofdweg, ivm sloop werd toen een oude bouwkeet van de ECT aangekocht vlakbij de oude lokatie eveneens aan de Hoofdweg..Via een bevriende medepadvinder kwam ik in 1976 in een Christelijke koffiebar in de van Veldhuizenschool terecht Ik ben hier t/m 1980 blijven komen waarna ik via via mijn vrouw ontmoette, zij woonde op dat moment aan de Vredenoordkade in Kralingen .Op oudjaarsdag 1980 ben ik met mijn ouders verhuisd naar Zevenkamp, hier heb ik tot aan mijn trouwen in maart 1982 dus ook nog even gewooond, daarna begon mijn Kralingse periode op de Vredenoordkade ( nog in de oudbouw ).Ik heb hierna achtereenvolgens in de Schinkelstraat en de Buizenwerf gewoond , waarna we in september 2000 met het gezin ( toen 6 personen) verhuisd zijjn naar Oosterflank. Deze wijk heb ik zien bouwen. Zoals de foto's boven laten zien konden we toen nog genieten van de Grutto’s en de Kievitten maar ook van het schaatsen in de winter, in die zin is het natuurlijk wel jammer dat de ( overigens noodzakelijke ) expansiedrift van de stad ten koste is gegaan van het weidegebied als biotoop voor de diverse vogelsoorten. Ik koester daar goede herinneringen aan.




Familiewapenklein
wat zijn we trots op ons familiewapen ...., beetje jaloers zeker ....


Terug naar de top





Last update :

25 Juni 2006